Steek de pizzaoven aan met droog hout en natuurlijke aanmaakblokjes. Leg de schone stoeptegel op tijd in de pizzaoven zodat deze ook opwarmt.
Pak een bol van het deeg en duw dit met je vingertoppen uit elkaar tot een cirkel. Hij hoeft natuurlijk niet perfect rond te zijn. Je kunt ook een deegroller gebruiken als je dit makkelijker vindt.
Verdeel wat tomatensaus over de pizza, dit gaat het makkelijkst met een soeplepel, zo kun je de saus met de bolle kant van de lepel over de pizza wrijven. Gebruik niet te veel saus, dan wordt de pizza te nat en bakt hij niet krokant.
Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de saus. Rasp de Rotterdamsche Oude en sprenkel over de pizza. Leg wat blaadjes basilicum op de pizza.
Bak de pizza’s af in de hete pizzaoven gedurende zo’n 5 minuten. Maak na afloop af met een scheutje extra vierge olijfolie.
* Geen pizzaoven? Je kunt deze pizza ook gewoon in de oven maken. Verwarm hiervoor de oven op 230 graden (met de bakplaat erin). De pizza’s hebben dezelfde bereidingswijze, maar hebben een langere baktijd in de oven.