Cart
Terug naar recepten

De Rotterdamsche Oude pizza

Onze heerlijke zelfbereide pizza met venkel, pittige salami en natuurlijk oude kaas

moeilijk
Zo maak je de pizza De Rotterdamsche Oude
Stap 1

Steek de pizzaoven aan met droog hout en natuurlijke aanmaakblokjes. Leg de schone stoeptegel op tijd in de pizzaoven zodat deze ook opwarmt.

Stap 2

Pak een bol van het deeg en duw dit met je vingertoppen uit elkaar tot een cirkel. Hij hoeft natuurlijk niet perfect rond te zijn. Je kunt ook een deegroller gebruiken als je dit makkelijker vindt.

Stap 3

Verdeel wat tomatensaus over de pizza, dit gaat het makkelijkst met een soeplepel, zo kun je de saus met de bolle kant van de lepel over de pizza wrijven. Gebruik niet te veel saus, dan wordt de pizza te nat en bakt hij niet krokant.

Stap 4

Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de saus. Snijd de venkel in dunne reepjes en verdeel over de pizza. Leg een paar plakjes salami op de pizza en rasp de oude kaas erover.

Stap 5

Bak gedurende 5 minuten de pizza’s af in de hete pizzaoven. Maak de pizza af met een scheutje extra vierge olijfolie.

* Geen pizzaoven? Je kunt deze pizza ook gewoon in de oven maken. Verwarm hiervoor de oven op 230 graden (met de bakplaat erin). De pizza’s hebben dezelfde bereidingswijze, maar hebben een langere baktijd in de oven.

Ingrediënten (voor 4 kleine pizza’s)
1 eetl. extra vierge olijfolie
1 bol mozzarella
100 g De Rotterdamsche Oude 36 weken
1 venkel
150 g pittige salami

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten