Cart
Terug naar recepten

Tomatencarpaccio met pangrattato en De Rotterdamsche Oude 36 weken

Een voorgerecht met verse tomaten, heerlijke Italiaanse invloeden afgemaakt met romige en smaakvolle 36 weken gerijpte kaas

makkelijk
Zo maak je de tomaten carpaccio
Stap 1

Was de tomaten en snijd in dunne plakjes en snijd bijvoorbeeld de cherrytomaten door de helft.

Stap 2

Hak het brood met behulp van een hakmolentje of blender tot een grof kruim.

Stap 3

Snijd de knoflookteen grof en voeg toe aan de mixer met de helft van de basilicumblaadjes en maal nog een keer mee in de machine met het broodkruim.

Stap 4

Verwarm de olie in een koekenpan en voeg als de olie heet is het kruim toe, kruid met zout en peper. Rooster tot de broodkruimels krokant zijn.

Stap 5

Maak de tomaten op op een bord. Schenk er een beetje olijfolie over, vervolgens wat krokant broodkruim en een paar blaadjes basilicum.

Stap 6

Snijd of schaaf stukjes van De Rotterdamsche Oude 36 weken. Voeg toe aan het bord. Maak af met wat vijgen-dadel balsamico.

Ingrediënten (voor 4 personen)
500 g tomaten (verschillende kleuren en maten)
3 sneeën oud brood
1 teen knoflook
Paar takjes basilicum
Olijfolie
Zout en peper
200 g De Rotterdamsche Oude 36 weken
4 eetlepels De Rotterdamsche Oude vijgen-dadel balsamico

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten