Cart
Terug naar recepten

Tapenade met oude kaas en zongedroogde tomaten

Een lekkere dip voor op een borrelplank

makkelijk
Zo maak je de tapenade
Stap 1

Haal de tomaten uit het potje en bewaar de olie. Doe de tomaten in een hakmolentje of blender en maal alvast een keer grof. Pel de knoflookteen en snijd grof. Giet de olijven af en voeg samen met de knoflook en pijnboompitten aan de hakmolen toe en maal nog eens. Voeg een eetlepel van de olie van de tomaten toe.

Stap 2

Rasp de oude kaas. Voeg toe aan de kom en roer door. Breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten voor de tapenade
1 pot zongedroogde tomaten in olie (295 g)
1 knoflookteen
100 g groene olijven
30 g pijnboompitten
50 g De Rotterdamsche Oude 55 weken
Zout en peper

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten