Steek de pizzaoven aan met droog hout en natuurlijke aanmaakblokjes. Leg de schone stoeptegel op tijd in de pizzaoven zodat deze ook opwarmt.
Pak een bol van het deeg en duw dit met je vingertoppen uit elkaar tot een cirkel. Hij hoeft natuurlijk niet perfect rond te zijn. Je kunt ook een deegroller gebruiken als je dit makkelijker vindt.
Meng de mascarpone met de truffeltapenade en kruid met zout en peper.
Besmeer de pizzabodems met het mascarpone-mengsel en voeg de kaassnippers toe, eventueel samen met de serranoham. (Liever een vegetarische variant, laat dan de serranoham weg).
Bak de pizza’s af in de hete pizzaoven voor circa 5 minuten. Maak af met een scheutje extra vierge olijfolie.
* Geen pizzaoven? Je kunt deze pizza ook gewoon in de oven maken. Verwarm hiervoor de oven op 230 graden (met de bakplaat erin). De pizza’s hebben dezelfde bereidingswijze, maar hebben een langere baktijd in de oven.