Cart
Terug naar recepten

Naan met geitenkaas en vijgen-dadelbalsamico

Na dit recept koop je nooit meer kant-en-klaar naan

moeilijk
Zo maak je naan met geitenkaas
Stap 1

Steek de pizzaoven aan met droog hout en natuurlijke aanmaakblokjes. Leg de schone stoeptegel op tijd in de pizzaoven zodat deze ook opwarmt.

Stap 2

Meng in een kom het gist, suiker en water tot het gist is opgelost. Laat eventjes staan, totdat er belletjes ontstaan. Roer daarna de olijfolie, yoghurt en het ei door het gistmengsel. Pak er een grote kom bij en doe daarin 128 gram bloem met het zout. Meng even door elkaar. Voeg de natte ingrediënten toe aan de bloem en meng met een lepel. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven aanrechtblad.

Stap 3

Nu ga je steeds een beetje extra bloem toevoegen, terwijl je het deeg kneedt: zo’n 3 minuten lang. Het zou kunnen dat je niet alle bloem gebruikt. Wees liever spaarzaam: je wil een glad deeg dat niet plakt, maar als je teveel bloem in één keer toevoegt, heb je kans dat het deeg te taai wordt. Beetje bij beetje dus.

Stap 4

Maak een bol van het deeg, leg het terug in de kom en dek het af met huishoudfolie. Zet het op een warme plek en laat 1 uur lang rijzen. Verdeel het deeg daarna in 8 stukken. Bestuif je aanrechtblad weer met bloem en rol elk stukje deeg met een deegroller uit tot een naanbrood.

Stap 5

Bak het naanbrood af op de schone pizzasteen voor circa 5-7 minuten. Rasp voor het serveren wat geitenkaas over de naan en besprenkel met vijgen- dadelbalsamico.

*Voor dit recept kun je ook een kant-en-klaar naanbrood uit de supermarkt gebruiken. In dat geval hoef je alleen stap 1 en stap 5 te volgen.

Ingrediënten
385 gram bloem
1/2 theelepel zout
2 theelepels gedroogde gist
1 theelepel suiker
125 ml water
80 ml yoghurt
60 ml olijfolie
1 ei
100 g De Rotterdamsche Oude geitenkaas 28 weken
De Rotterdamsche Oude vijgen-dadelbalsamico

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten