Cart
Terug naar recepten

‘Loaded fries’ met paddenstoelenjus en De Rotterdamsche Oude Geit

Het ultieme comfortfood

gemiddeld
Zo maak je dit ultieme comfortfood
Stap 1

Verwarm de oven voor en bak de frietjes krokant volgens de verpakking.

Stap 2

Maak ondertussen de jus. Pel en snipper hiervoor de uien fijn. Hak de champignons. Fruit de uien met de paddenstoelen zachtjes in de boter en bak circa 35 minuten op laag vuur, tot ze plakkerig en donkerbruin zijn. Voeg de bloem toe, roer goed door en bak 2 minuten mee. Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken, voeg dan de bouillon toe. Breng aan de kook en kruid met zout en peper.

Stap 3

Verdeel de jus over de frietjes, rasp De Rotterdamsche Oude over de friet. Zet nog voor 2 minuten in de oven, zodat de kaas er mooi overheen smelt.

Stap 4

Maak af met wat verse peterselie en lente-ui.

Ingrediënten (voor 2 personen)
200 g kastanjechampignons
25 g roomboter
1 el bloem
250 ml witte wijn naar keuze (bijvoorbeeld De Rotterdamsche Oude witte wijn)
200 ml paddenstoel- of groentebouillon
3 witte uien
500 g ovenfriet
Zout
200 g De Rotterdamsche Oude Geit 28 weken
Paar takjes platte peterselie en/of lente-ui

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten