Rasp alle kaas en zorg dat je de geraspte kaas een uur voordat je de fonduepan klaarmaakt uit de koelkast haalt zodat de kaas alvast wat op kan warmen.
Maak de dippers klaar
Maak met 50 ml witte wijn met wat maïzena aan in een kopje
Doe de rest van de wijn en de knoflook (uiteraard even uitpersen) in de pan. Zet dit op een laag vuur en wacht tot er belletjes in de wijn ontstaan.
Doe alle geraspte kaas erbij.
Laat het vuur laag staan! De kaasfondue mag niet gaan koken, omdat de eiwitten dan gaan binden en er klontering/schifting kan ontstaan. Blijf roeren. Het duurt ongeveer 15 minuten voordat de kaas goed gesmolten is.
Zet nu de kaasfonduepan aan zodat deze goed warm is wanneer de kaas erin komt.
De gesmolten kaas is waarschijnlijk nog geen homogene massa: doe het maïzenamengsel erbij (nog steeds op een laag vuur) en blijf roeren tot je een mooie gladde saus hebt.
Vlak voor het serveren meng je er een theelepeltje bakpoeder doorheen: hierdoor krijg je een iets luchtiger fondue. Geniet ervan!