Cart
Terug naar recepten

Kaasfondue met De Rotterdamsche Oude

Gezellig genieten met z’n vieren

makkelijk
Zo maak je het:
Stap 1

Rasp alle kaas en zorg dat je de geraspte kaas een uur voordat je de fonduepan klaarmaakt uit de koelkast haalt zodat de kaas alvast wat op kan warmen.

Stap 2

Maak de dippers klaar

Stap 3

Maak met 50 ml witte wijn met wat maïzena aan in een kopje

Stap 4

Doe de rest van de wijn en de knoflook (uiteraard even uitpersen) in de pan. Zet dit op een laag vuur en wacht tot er belletjes in de wijn ontstaan.

Stap 5

Doe alle geraspte kaas erbij.

Stap 6

Laat het vuur laag staan! De kaasfondue mag niet gaan koken, omdat de eiwitten dan gaan binden en er klontering/schifting kan ontstaan. Blijf roeren. Het duurt ongeveer 15 minuten voordat de kaas goed gesmolten is.

Stap 7

Zet nu de kaasfonduepan aan zodat deze goed warm is wanneer de kaas erin komt.

Stap 8

De gesmolten kaas is waarschijnlijk nog geen homogene massa: doe het maïzenamengsel erbij (nog steeds op een laag vuur) en blijf roeren tot je een mooie gladde saus hebt.

Stap 9

Vlak voor het serveren meng je er een theelepeltje bakpoeder doorheen: hierdoor krijg je een iets luchtiger fondue. Geniet ervan!

Dit heb je nodig:
250 gram Gruyere
250 gram Emmenthaler
250 gram De Rotterdamsche Oude 36 weken oud
300 ml witte wijn
2 teentjes knoflook
1 eetlepel maïzena
Bakpoeder
Stokbrood, in stukjes gesneden/gebroken
Broccolie- en bloemkoolroosjes (geblancheerd)
Champignons (kleintjes, in zijn geheel op een laag vuur gebakken tot ze zacht zijn)
Kleine tomaatjes
Stukjes wortel
Stukjes komkommer (eventueel de zaadjes verwijderd)
Stukjes paprika
Laat je fantasie de vrije loop: er zijn nog veel meer dippers te bedenken!

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten