Cart
Terug naar recepten

De Rotterdamsche Oude stevige hamburger

Lekker snacken met z’n vieren

gemiddeld
Zo maak je het:
Stap 1

Begin met het voorverwarmen van de grill: dan kun je straks vlot de broodjes roosteren. Meng in een kom het gehakt met de eieren, de kruiden, het paneermeel, de eetlepel ketchup en de peterselie. Meng alles goed door. Als je het mengsel te nat vindt, doe je er nog wat paneermeel bij.

Stap 2

Vorm vier bollen van het gehaktmengsel en sla deze met de vlakke hand plat zodat je vier mooi gevormde schijven krijgt van ongeveer twee centimeter dik. Grill de hamburgers vervolgens in ongeveer acht minuten gaar op de barbecue. Leg na vier minuten de broodjes onder de grill.

Stap 3

Beleg de broodjes achtereenvolgens met de hamburger, twee plakken kaas, de tomaat, ui en sla. Maak het geheel af met wat ketchup en mayonaise.

Stap 4

Geniet!

Dit heb je nodig:
400 gram rundergehakt
2/3 eetlepels gehaktkruiden of een mengsel van peper, zout, paprika- en kerriepoeder
2 eieren
2 eetlepels paneermeel
1 eetlepel ketchup
3 theelepels peterselie
2 eetlepels olijfolie
4 hamburgerbroodjes
4 plakken tomaat
8 keer een flinke plak De Rotterdamsche Oude 36 weken oud
paar blaadjes sla (het lichtgroene, knapperige deel)
een paar rode ui-ringen
een flinke lik mayonaise en ketchup

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten