Cart
Terug naar recepten

Aspergetaart met De Rotterdamsche Oude

Een heerlijke aspergetaart met De Rotterdamsche Oude

gemiddeld
Zo maak je de aspergetaart
Stap 1

Verwarm de hete lucht oven voor op 200°C. Smeer de bakvorm in met olie.

Stap 2

Bestrijk de vellen filodeeg aan beide kanten met een dun laagje boter. Leg het deeg verspringend laag over laag in de vorm. Deels over de rand heen laten hangen.

Stap 3

Roer de eieren los met de crème fraîche en de geraspte Rotterdamsche oude. Breng op smaak met peper. De kaas is al zout, voeg eventueel zout naar smaak toe.

Stap 4

Pureer de dragon, doperwten en slagroom glad met een staafmixer. Giet bij het ei-kaas mengsel en schenk alles in de bakvorm. verdeel de asperges over het kaas mengsel.

Stap 5

Bak de taart in ca.20 minuten af in het midden van de hete oven. Laat 15 minuten afkoelen voor je de taart uit de vorm haalt. Garneer met de kwarteleitjes en de bieslook.

Dit heb je nodig voor 4 tot 6 personen
1 el olie
5 vellen filodeeg
50 g roomboter
3 eieren
150 g crème fraîche
200 g De Rotterdamsche Oude 55 weken
10 g dragon
100 g doperwtjes
75 ml slagroom
500 g witte asperges
6 kwarteleitjes
1 el fijn gesneden bieslook
Peper en zout

Dit moet je proeven...

Swipe voor meer recepten